Loading

Llenties amb botifarra blanca


My apologies but this post will be in Catalan. It's for a good cause: Catalan bloggers get together in this online event to spread the word about the Gran Recapte d'Aliments 2011. Every Catalan blogger is invited to post a recipe with basic/cheap ingredients, such as: legumes, natural canned tomato, oil, milk and canned fish to help in the big collection of food that will take place the 25 and 26 of November to fight against hunger.


Se'm farà estrany escriure en Català en el meu bloc, però em ve molt de gust participar en aquesta iniciativa i més ara que la crisi apreta tant. Qualsevol ajuda és poca i no puc evitar posar-me al lloc de la gent que ho passa malament... Així que aquesta és la meva recepta: Llenties amb botifarra blanca i demà contribuiré amb més llegums al meu Supermercat de confiança.


Per si no sabeu de què va i voleu contribuir-hi, Blocs contra la fam proposa aquest Gran Recapte del Banc d'Aliments 2011
Tota la informació la trobareu al decuina.net; aquí en teniu una mostra:

Com? doncs PUBLICANT UNA RECEPTA AL VOSTRE BLOG.
Quan?
 El proper dia 24 de Novembre, que és el dia abans del gran recapte.
Perqué? Per a ajudar a donar una mica més de visibilitat a aquesta gran iniciativa de solidaritat alimentaria que a més a més beneficia a persones que segurament estan més a prop del que ens pensem.


Aquí teniu la informació sobre aquesta campanya:

http://www.bancdelsaliments.org/ca/noticies/gran-recapte-daliments-a-catalunya-2011/_noticia:5/
http://www.bancdelsaliments.org/ca/sala_premsa/

Ingredients per 4 persones: 200 grs de llenties de cocció ràpida, 2 pastanagues, 1 ceba gran, 1 fulla de llorer, 1 os de pernil, 1 botifarra a daus, 1 botifarra blanca, 2 cullerades de tomàquet fregit, 1 cabeça d'alls, oli d'oliva i sal.
  • Fregir la botifarra en una mica d'oli i reservar. En el mateix oli preparar el sofregit amb la ceba i pastanagues, i un cop transparent afegir la fulla de llorer, l'os de pernil, el tomàquet i els alls. Donar-li 4 voltes a foc suau i afegir les llenties i aigua que ho cobreixi tot bé.
  • Seguir les instruccions de cocció de les llenties.
  • Presentar amb l'ajuda d'un motlle disposant les rodanxes de botifarra blanca als costats i omplint amb les llenties.
  • Bon profit!

Salut, sort i menjar a la taula per tothom!!!
Follow RecipesDream